Sähköpotkukelkka kaikille teille läpi vuoden

Skick on lähilikenteen mullistava, patentoitu kevyt sähköpotkukelkka ympärivuotiseen yksityis- ja ammattikäyttöön. Itsestään tasapainottuva rakenne tekee Skickistä tavallisia sähköskoottereita helpomman, turvallisemman ja vakaamman ajettavan. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen vuokrakäytössä, kun kuljettajat vaihtuvat, eikä pitkää ajokoulutusta ehditä antaa. Skickillä ajamisessa oleellisinta on kuitenkin, että se tekee arkisen liikkumisen hauskaksi!

Kevyen sähköajoneuvon määrityksen mukaiset max. 25 km/h huippunopeus ja 1000W moottori varmistavat, että ajoneuvoa voidaan käyttää useimmissa maissa ilman rekisteröintiä, vakuutusta tai ajokorttia. Skick vertautuu lainsäädännöllisesti sähköpotkulautoihin ja monin osin myös ihan tavallisiin polkupyöriin. Lyhyt kääntymissäde ja peruutusvaihde tekevät myös urbaanista ajosta mielekästä. Lue lisää Skickin ominaisuuksista.

Suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön

Skick on suunniteltu vastaamaan jokapäiväisiin kuljetustarpeisiin lähialueellasi kaikilla alustoilla: asfaltilla, nurmella, soralla tai jopa hoidetulla lumisella alustalla. Monikäyttöinen etutarakka voidaan varustaa useilla lisämoduulivaihtoehdoilla, kuten golfbägi-telineellä tai thermo-laatikolla lämpimän ruuan toimituksiin. Skick on täydellinen henkilökohtainen kuljetusratkaisu asiointiin, harrastuksiin, työhön tai vaikkapa vuokrakäyttöön safareille tai laskettelurinteiden lähellä sijaitseviin mökkeihin. Voit myös kuljettaa Skickin mukanasi kauemmas, sillä Skick mahtuu kokoontaitettuna useimpien normaalien perheauton peräkonttiin viimeistään takapenkit kaatamalla. Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Skick on suunniteltu, kehitetty ja valmistetaan Suomessa.


Design joka hivelee silmiä

Skickin suunnittelussa ja visuaalisessa ilmentymässä on haettu monikäyttöisyyttä ja suomalaisen nöyrää räyhäkkyyttä. Tavoitteena on ollut luoda ikoninen tuote, joka kestää isältä pojalle ja jota ylpeänä ajaa ammattilaiset, amatöörit, pojat, tytöt, isät, äidit ja aktiiviset senioritkin. Design ei ole ainostaan sitä miltä tuote näyttää vaan miten se myös toimii.

”Pyrimme luomaan ikonisen, aikaa kestävän tuotteen, jossa on sopivalla tavalla nuorekkuutta ja räyhäkkyyttä.”

Pasi Paananen
Ajoneuvosuunnittelija


Kommentteja käyttäjiltä

Testiajaja Jason
Testiajaja Raili
KPK
KPK
Käyttäjä Kari
Kari
Eläkeläinen

Skick on minulle arkipäivän liikkumisratkaisu, jolla hoidan asiani ja harrastukseni. Aiemmin hankkimistani sähköskoottereista tai sähköpolkupyöristä ei ole hyötyä kun koittaa liukkaat tai märät kelit, mutta Skick ei ole niistä moksiskaan. Skickiin nouseminen on myös helppoa, kengän korkuinen askel ja olet ja matkalla.

Kotipizza
Kotipizza
- Pohjoismaiden suurin pizzeriaketju
Useita ravintoloita Suomessa, kotiinkuljetuspalvelu

Skick-yhteistyö tarjoaa meille vastauksia useaan käytännön haasteeseen etenkin kaupunkialueilla pizzoja toimitettaessa. Pysäköintipaikan löytyminen tai autojen käyttäminen suhteellisen lyhyillä matkoilla voi olla kallis ja hidas ratkaisu. Skick on juuri sopivan kokoinen, helposti hallittava laite, jolla on vieläpä hauska ajaa.

KPK lehtienjako
KPK Yhtiöt / Hilla Group
Lehtienjako

KPK Yhtiöt aloitti yhteistyöpilotin Arctic Ridesin kanssa. Jatkossa Arctic Ridesin Skick sähköpotkukelkoilla parannetaan lehdenjakajien turvallisuutta ja työviihtyvyyttä. Aina ei keliä voi valita, mutta kulkupelin voi.

Kim Sainio / Radio Rock
Kim Sainio / Radio Rock
2 viikon testijakson tulokset

Monipuolisin tuttavuus ikinä! Harrastus, hyöty ja apuväline. Kolme kovaa otsikkoa yhdelle laitteelle. Skick pyörähti pari viikkoa testattavana ja testin aikana integroiduin Skickiin niin voimakkaasti, että päädyin ostamaan menopelin itselleni. Kokeilusta koukkuun 🙂

previous arrow
next arrow

Videot

Skick vie sinut perille asfaltilla tai lumisilla teillä – ja se voi olla hauskaa. Laadukas ja kestävä henkilökohtainen sähkökulkuneuvo jokapäiväisiin tehtäviin ympäri vuoden.

Katso lisää videoita Skickistä »

Skick mediassa

Talous-Elämä Logo

Katso mediajutut »

Skickin tarina

Keväällä 2020 oululainen Markku Laatikainen tilasi itselleen pitkään haaveilemansa isorenkaisen sähköskootin. Skootin saapuessa kotiin pihatiellä oli vielä jäätä ja ensimmäisellä koeajollaan Laatikainen kaatuikin skootillaan nolosti. Tästä pettymyksestä Laatikaiselle jäi ajatus, että kaksirenkaiset skootit eivät sovellu Suomen ympärivuotisiin olosuhteisiin.

Pari kuukautta tapauksesta Laatikainen heräsi aamulla päässään idea, jossa lainataan rohkeasti kahden jalaksen ja seisoaltaan ajon ideaa potkukelkoista. Laatikainen piirsi ensimmäisen luonnoksen uudenlaisesta kulkupelistä aamukahvipöydällä lojuvan kirjekuoren kanteen. Idea alkoi hiljalleen jalostua uusin luonnoksin, joita tehtiin välillä pojan legoistakin. Luonnokset eivät herättäneet lähipiirissä juuri hyväntahtoista hymyilyä laajempaa ihastusta, mutta Laatikainen näki idean olevan liian hyvän missattavaksi. Pian oikeata prototyyppiä kasaamaan Laatikainen löysikin Facebookin ihmehärvelit -ryhmästä kuopiolaisen Antti Karjalahden. Ensimmäistä prototyyppiä valmistettaessa perustivat he yhdessä Arctic Rides Oy:n ja hakivat ensimmäiset patentit keksinnölle. Laatikaisen epäonnisen alkutaipaleen saanut isorenkainen sähköskootti sai luovuttaa monet osistaan ensimmäiselle sähköpotkukelkan prototyypille.

Prototyyppi osoittautui hienoksi ajaa lumisella tiepohjalla, jonka johdosta Karjalahti ja Laatikainen päättivät laajentaa tiimiä oikealla ajoneuvosuunnittelijalla. Sopiva löytyi pian Iisalmesta, kun KE-LE Designin Pasi Paananen saatiin suostuteltua mukaan yritykseen. Karjalahti ja Paananen muodostivat tutkaparin, jonka johdolla teollista tuotantoa ennakoiva prototyyppi 2 valmistui. Prototyyppi 2:n tärkeimpiä meriittejä oli myös vakuuttaa ensimmäiset sijoittajat sekä osoittaa kesäkäytön toimivuus.

Skick esiteltiin suurelle yleisölle marraskuussa 2021 nopean ja määrätietoisen kehitysvaiheen päätteeksi. Matkan varrella useampi innovaatio suojattiin patentein sekä hyödyllisyysmallein ja Skick rekisteröitiin tavaramerkiksi. Sittemmin Arctic Ridesin tiimi on laajentunut usealla huippuammattilaisella ja tuotanto kotimaisen yhteistyökumppanin toimesta sekä toimitukset Skickillä on aloitettu menestyksekkäästi.

Skick tulee sanoista SKI ja KICK. Nämä sanat kuvastavat sitä, että Skick liukuu talvisin tarvittaessa suksilla ja vaikka Skick kulkee sähköllä, voi sen liikkeellelähtöä avustaa potkuttelemalla jalalla vauhtia.