Juha Lampela Arctic Rides Oy:n johtoon

Toimitusjohtaja Juha Lampela

Skick -sähköpotkukelkkoja kehittävän Arctic Ridesin johdossa tapahtuI elokuun alussa muutoksia, kun yhtiön perustanut Markku Laatikainen jäi toimitusjohtajan operatiivisesta toiminnasta hallitustyöhön ja uutena toimitusjohtajana yhtiössä aloitti Juha Lampela. Lampela on viimemmäksi toiminut JOT Automation Oy:n toimitusjohtajana ja tätä ennen johtanut kahta start-up yritystä sekä toiminut Nokian Smartphones -yksikön globaalina teknologiajohtajana.

”Näen Skickissä uniikin, moneen taipuvan ympäristöystävällisen tuotekonseptin, jonka mahdollisuudet liikenteen sähköistyessä ovat valtavat sekä yritys- että kuluttajamarkkinoilla. Arctic Ridesin kasvupotentiaali on siis merkittävä ja tartun innolla haasteeseen.”, Lampela kuvaa tunnelmiaan.

”Juha tuo meille vahvan näkemyksensä isommasta kansainvälisestä liiketoiminnasta ja hänellä on myös hyvä ymmärrys start-up -yritysten haasteista. Juuri semmoinen yhdistelmä, jota yritys tässä vaiheessa tarvitsee.”, väistyvä toimitusjohtaja Laatikainen arvioi.

Vuonna 2020 perustettu yhtiö keskittyi kaksi ensimmäistä vuotta tuotekehitykseen sekä pilotointiin ja ensimmäiset asiakaskelkat valmistuivat tuotantolinjalta kesäkuussa 2022. ”Kaikki kelkat mitä alkuun saatiin vain valmiiksi, oli käytännössä myyty jopa kuukausia aiemmin. Nyt tuotanto pysyy jo perässä.”, Laatikainen kertoo. Skick on kotimainen avainlipputuote ja valmistetaan E. S. Lahtisen tehtaalla Seinäjoen kupeessa Kourassa, josta perinteisiä potkukelkkoja, eli potkureita on valmistunut pian jo vuosisadan ajan.

Skick sähköpotkukelkan erottaa monista muista liikeenteeseen ilmestyneistä sähköisistä kulkupeleistä mm. ympärivuotinen käyttö, tavaran monipuoliset kuljetusmahdollisuudet ja vakaa seisoma-ajoasento. Monille Skickin liikenteessä Suomessa bonganneelle sähköpotkukelkka on tullut vastaan Kotipizzan väreissä pizzalähettien työkaluna tai lehtienjakotyössä useamman eri yrityksen käytössä. Suurin käyttäjäryhmä on kuitenkin ollut yksityiset, kaiken ikäiset kuluttajat, jotka käyttävät Skickiä koulu- ja työmatkoihin sekä asiointiliikkumiseen.

LISÄTIETOJA:

Juha Lampela

Toimitusjohtaja

Arctic Rides Oy

p. 0405430974

juha.lampela@skick.fi