Skickin tarina

Onni onnettomuudessa

Keväällä 2020 Markku Laatikainen tilasi itselleen pitkällisen harkinnan tuloksena nk. läskirenkaisen sähköskootterin. Scootin saapuessa teillä oli vielä jäätä ja ensimmäisen koeajon aikana Laatikainen kaatuikin ikävästi.

Tämä pettymys vaivasi häntä pari kuukautta, kunnes hän tajusi, että kaksipyöräinen skootteri ei sovellu monille Suomen tienpinnoille ja tarvitaan erilaista ajoneuvosuunnittelua. Aamukahvin aikana hän piirsi ensimmäisen luonnoksen ajoneuvosta, joka tunnetaan nyt nimellä Skick.

Kun Facebookista löytyi oikea kaveri

Ensimmäisten piirustusten jälkeen ensimmäinen malli tehtiin pojan lego-palikoilla, ja sen jälkeen hänen läskirenkaisen sähköskootterinsa oli aika lahjoittaa joitain osia ensimmäiseen Skick-prototyyppiin. Prototyyppirakentamisen teki Antti Karjalahti, jonka Laatikainen löysi Facebookin ihmehärvelit -ryhmästä. Miehet perustivat pian myös Arctic Rides Oy:n ja hakivat ensimmäisiä patentteja sekä hyödyllisyysmalleja rakentaessaan ensimmäistä prototyyppiä.

Skick Prototyyppi 1 ja Antti Karjalahti
Kohti valmistettavaa tuotetta

Ensimmäinen prototyyppi osoittautui erinomaiseksi ajettavaksi lumisilla pinnoilla, joten miehet päättivät edetä valitsemallaan tiellä ja etsiä sopivaa ajoneuvosuunnittelijaa. Pian Pasi Paananen liittyi tiimiin ja prototyyppi 2 oli työn alla. Prototyyppiä 2 käytettiin tämän uuden ajoneuvotyypin valmisteluun massatuotantoa varten, ensimmäisten sijoittajien vakuuttamiseen ja kesäkäytön mahdollisuuksien esittelemiseen. Skick julkistettiin marraskuussa 2021 nopean ja määrätietoisen kehitysvaiheen jälkeen. Prosessin aikana patentoitiin useita innovaatioita ja Skick rekisteröitiin tavaramerkiksi. Sen jälkeen monet ammattilaiset ovat liittyneet Arctic Ridesin tiimiin, joka tekee lähikuljetusten vallankumousta Skickin kanssa.

Liity mukaan menestystarinaan

Skick tulee sanoista SKI ja KICK. Nämä sanat kielivät sitä, että Skick liukuu suksilla talvella. Lisäksi, vaikka Skick liikkuu sähköllä, sitä voidaan auttaa lihasvoimalla potkuttelemalla. Skick on Arctic Rides Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.

Liity mukaan osaksi suomalaista menestystarinaa ja
osta jo tänään oma Skickisi.


Terveisin Markku Laatikainen

Markku Laatikainen
Toimitusjohtaja ja Skickailija No. #1


Arctic Rides Oy ja Skick alihankintamessuilla Tampereelle 2022
Arctic Rides Oy/Skick tiimi Alihankinta messuilla Tampereelle 2022