Tuki

Skick Model U käyttöohje

Lataa ja tutustu Skickin käyttöohjeeseen.

Katso videolta miten Skick otetaan käyttöön

FAQ – Usein kysytyt kysymykset

Paljonko voi ajaa yhdellä latauksella?

Ajomatka mukana tulevalla 20ah akulla yhdellä latauksella kesäolosuhteissa kuskin painosta riippuen on n. 40-55 km. Sähköajoneuvoissa kuorma, kitka, maasto ja lämpötila/keli vaikuttavat kuitenkin matkaan. Talvella matka on lyhyempi, eri olosuhteista riippuen n. 20 km.

Miten akun varaustilan valoja tulkitaan?

Akun varaustilan näyttö on suuntaa antava ja se vaihtelee kuormituksen mukaan. Kovassa kuormituksessa kuten kiihdytettäessä ja ylämäkeen ajettaessa varaustilan näyttö näyttää usein punaista, vaikka akun varaustila on hyvä.
Parhaan tulkinnan akun oikeasta varaustilasta saat vapauttamalla kaasun jolloin varaustilan näytössä
vihreä – oranssi – punainen = akku on lähes täysi
oranssi – punainen = akun varausta on jäljellä noin 70-40%
punainen = valon vaihtuessa oranssista punaiselle on varausta jäljellä vielä noin 40-20%

NFC Avainkortti/-avaimenperä ei toimi

Valkoinen kortti toimii vähän laajemmalta alueelta ja sitä suositellaan käytettäväksi ensisijaisena avaimena. NFC avaimia tulee Skickin mukana kaksi kappaletta. Toinen avaimista on valkoinen pankkikortin kokoinen ja toinen on pienempi sininen avaimenperälätkä. Pienempi sininen avaimenperä-avain on hieman tarkempi kohdasta, josta virrat menevät päälle.

Laite on ”jumissa”, eikä se liiku edes työntämällä

Seisontajarru on vapautettava. Jos ”laite on jumissa eikä liiku”, kannattaa tarkistaa, että seisontajarru on vapautettu. Katso manuaalista tai käyttöönottovideosta, kuinka tämä tehdään.

Mitkä ovat renkaiden suositus ilmanpaineet?

Eturenkaan suosituspaine on 0,8bar ja takarenkaiden 2,4bar, mikä voi olla hankala saada perinteisellä pyöränpumpulla. Konsultoi tarvittaessa paikallista pyörähuoltoa tai rengasliikettä.

Saako Skickiin penkin?

Tällä hetkellä Skickiin ei ole saatavilla virallisena lisävarusteena penkkiä. Prototyyppivaiheessa työn alla on Skickin virallinen penkkilisävaruste, mutta valmistumisen aikatauluja on mahdoton vielä ennustaa. Joku asiakas oli jo omaansa myös penkin kehittänyt ja ihan näppärän näköinen oli.

Tarvitaanko Skickiin rekisteröintiä, ajokorttia tai vakuutusta Suomessa?

Skick luokitellaan kevyeksi sähköajoneuvoksi, jolla liikutaan polkupyörän liikennesääntöjen mukaan. Skickin käyttö ei vaadi rekisteröintiä, vakuutusta tai ajokorttia (tilanne 4/2023).

Onko tangon korkeus säädettävissä?

Ohjaustangon kulma ja sitä kautta korkeus ovat helposti säädettävissä. Osaava pyörähuolto osannee säätää myös vähän reilumminkin tarvittaessa käyttämällä lisäpaloja sopivasti.

Jos Skickillä kolaroi auton kanssa, niin miten korvausvelvollisuus hoituu?

Samalla tavalla kuin polkupyörän tai sähköpotkulaudan tapauksessa. Eli auton liikennevakuutuksesta. 

Voiko Skickiä koeajaa ennen ostoa?

Kylllä, Skickiä voi koeajaa. Skick koeajopaikkakunnat ovat nähtävillä ja varattavissa netistä.  
Skickit ovat koeajaettavissa mm. Electrobiken myymälöissä. 

Kestääkö Skick vettä?

Kelkalle ei ole ainakaan vielä tehty perusteellisia virallisia vesikäyttötestejä, joten käyttöohje ja sen varoitukset on luonnollisesti kirjoitettu varovaisuus ja turvallisuus keskeisinä teemoina. Emme siis halua ottaa vastuuta epäselvistä tilanteista, joissa luonnon voimat ovat ylittäneet Skickin ominaisuudet. 
 
Omissa kevyissä testeissämme ei pikku sateella ole vettä akku- saatikka sähkökatteen sisään päässyt. Suurempi riski kuin pieni sade onkin vesilammikot. Akku on Skickissä oman kevyesti tiivistetyn katteen alla ja sen latausliittimessä on oma kumisuojatulppa. Akun alla on myös muita sähköosia suojaava sähkökate. Sähköosien ei pitäisi pelkästä luonnollisesta ilmankosteudesta tai pientä tihkusadetta säikähtää. On kuitenkin huomioitava, että on olemassa erilaisia sadekelejä jolloin syntyy mm. eri syvyisiä rapakoita. Skickiä ei missään nimessä ole tarkoitettu upotettavaksi veteen (edes osittain), eikä esim. painepesurin käyttö Skickin puhdistukseen ole sallittua. Niin kuin sanottua, pelkän luonnollisen ilmankosteuden ei Skickiä pitäisi kuitenkaan vahingoittaa. Rankkasateella Skick on suojattava ja kannattaa myös säilyttää sateelta suojattuna (esim. suojahuppu) / katoksessa.
 
Lyhyesti: Takuu ei korvaa esim. jos Skickillä on ajettu rapakkoon ja/tai akku-/sähkökatteen sisään on päässyt/roiskunut vettä. Tarkkaa rajaa ei voida kuitenkaan antaa, että miten ”kosteat olosuhteet” olisi Skickin käyttöön vielä hyväksyttäviä, joten joudumme epäselvyyksien ja riitatilanteiden välttämiseksi kirjaamaan asiat takuuehtoihin tiukasti. Lue viralliset takuuehdot käyttöohjeesta.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin ole vain rohkeasti yhteydessä meihin.

    Tilaan Skick uutiskirjeen