Lataa ja tutustu Skickin käyttöohjeeseen.
FAQ – Usein kysytyt kysymykset
Ajomatka mukana tulevalla 20ah akulla yhdellä latauksella kesäolosuhteissa kuskin painosta riippuen on n. 40-55 km. Sähköajoneuvoissa kuorma, kitka, maasto ja lämpötila/keli vaikuttavat kuitenkin matkaan. Talvella matka on lyhyempi, eri olosuhteista riippuen n. 20 km.
Valkoinen kortti toimii vähän laajemmalta alueelta ja sitä suositellaan käytettäväksi ensisijaisena avaimena. NFC avaimia tulee Skickin mukana kaksi kappaletta. Toinen avaimista on valkoinen pankkikortin kokoinen ja toinen on pienempi sininen avaimenperälätkä. Pienempi sininen avaimenperä-avain on hieman tarkempi kohdasta, josta virrat menevät päälle.
Seisontajarru on vapautettava. Jos ”laite on jumissa eikä liiku”, kannattaa tarkistaa, että seisontajarru on vapautettu. Katso manuaalista tai käyttöönottovideosta, kuinka tämä tehdään.
Eturenkaan suosituspaine on 0,8bar ja takarenkaiden 2,4bar, mikä voi olla hankala saada perinteisellä pyöränpumpulla. Konsultoi tarvittaessa paikallista pyörähuoltoa tai rengasliikettä.
Tällä hetkellä Skickiin ei ole saatavilla virallisena lisävarusteena penkkiä. Prototyyppivaiheessa työn alla on Skickin virallinen penkkilisävaruste, mutta valmistumisen aikatauluja on mahdoton vielä ennustaa. Joku asiakas oli jo omaansa myös penkin kehittänyt ja ihan näppärän näköinen oli.
Skick luokitellaan kevyeksi sähköajoneuvoksi, jolla liikutaan polkupyörän liikennesääntöjen mukaan. Skickin käyttö ei vaadi rekisteröintiä, vakuutusta tai ajokorttia (tilanne 4/2023).
Ohjaustangon kulma ja sitä kautta korkeus ovat helposti säädettävissä. Osaava pyörähuolto osannee säätää myös vähän reilumminkin tarvittaessa käyttämällä lisäpaloja sopivasti.
Samalla tavalla kuin polkupyörän tai sähköpotkulaudan tapauksessa. Eli auton liikennevakuutuksesta.
Kylllä, Skickiä voi koeajaa. Skick koeajopaikkakunnat ovat nähtävillä ja varattavissa netistä.
Skickit ovat koeajaettavissa mm. Electrobiken myymälöissä.
Kelkalle ei ole ainakaan vielä tehty perusteellisia virallisia vesikäyttötestejä, joten käyttöohje ja sen varoitukset on luonnollisesti kirjoitettu varovaisuus ja turvallisuus keskeisinä teemoina. Emme siis halua ottaa vastuuta epäselvistä tilanteista, joissa luonnon voimat ovat ylittäneet Skickin ominaisuudet.
Omissa kevyissä testeissämme ei pikku sateella ole vettä akku- saatikka sähkökatteen sisään päässyt. Suurempi riski kuin pieni sade onkin vesilammikot. Akku on Skickissä oman kevyesti tiivistetyn katteen alla ja sen latausliittimessä on oma kumisuojatulppa. Akun alla on myös muita sähköosia suojaava sähkökate. Sähköosien ei pitäisi pelkästä luonnollisesta ilmankosteudesta tai pientä tihkusadetta säikähtää. On kuitenkin huomioitava, että on olemassa erilaisia sadekelejä jolloin syntyy mm. eri syvyisiä rapakoita. Skickiä ei missään nimessä ole tarkoitettu upotettavaksi veteen (edes osittain), eikä esim. painepesurin käyttö Skickin puhdistukseen ole sallittua. Niin kuin sanottua, pelkän luonnollisen ilmankosteuden ei Skickiä pitäisi kuitenkaan vahingoittaa. Rankkasateella Skick on suojattava ja kannattaa myös säilyttää sateelta suojattuna (esim. suojahuppu) / katoksessa.
Lyhyesti: Takuu ei korvaa esim. jos Skickillä on ajettu rapakkoon ja/tai akku-/sähkökatteen sisään on päässyt/roiskunut vettä. Tarkkaa rajaa ei voida kuitenkaan antaa, että miten ”kosteat olosuhteet” olisi Skickin käyttöön vielä hyväksyttäviä, joten joudumme epäselvyyksien ja riitatilanteiden välttämiseksi kirjaamaan asiat takuuehtoihin tiukasti. Lue viralliset takuuehdot käyttöohjeesta.
Ota yhteyttä
Jos sinulla on kysyttävää, niin ole vain rohkeasti yhteydessä meihin.